Een ORANJE licht, hoe verder?

U bent er op tijd bij, kom in actie!

: uit de PSA-index komt naar voren dat u stressklachten heeft. We adviseren u actie te nemen om te voorkomen dat u in een ernstiger fase terecht komt, met forse lichamelijk en mentale stressklachten waarbij u niet meer kunt doen wat u wilt. 

In het bovenstaande filmpje wordt uitgelegd wat een Oranje risicoscore voor u betekent.

Wat kunt u doen?

U kunt direct actie nemen. Onderstaande acties helpen om uw hoge nivo van het stresshormoon die deze klachten veroorzaakt, weer naar beneden te krijgen: 

  • Praat met anderen over hoe u zich voelt.
  • Maak ruimte in uw agenda voor herstel en rust. Maak keuzes. Niet alles kan.
  • Ga elke dag naar buiten, bijvoorbeeld wandelen. Zonder doel. Dus niet wandelen en tegelijk even een boodschap doen. Nee, wandelen om gewoon buiten te zijn en de ruimte van de natuur u te laten helpen om een versnelling lager te schakelen. 
  • Luister naar muziek waar u rustiger van wordt. Is elke prikkel u op dit moment te veel, doe dat dan natuurlijk niet, maar pak het op als het wat beter gaat. 
  • Doe iets goeds waar u uzelf prettig van voelt. Iets goeds voor uzelf, of iets goeds voor een ander. Zelfs iets kleins als het openhouden van een deur voor een ander helpt al. 
  • Zorg voor een goede nachtrust. Ga op tijd naar bed. Gebruik geen koffie, alcohol vooraf. Zet uw scherm van mobiel/ tablet of tv ruim van tevoren uit. 

Neem ook actie voor structurele verbetering!

  • Plan uw verbeteractie met ons werkboek ‘Actie- Terug naar balans in 10 stappen‘. Download hier de interactieve pdf en begin er vandaag mee. Hiermee kunt u uw balans te verbeteren in 12 weken. Daarna wordt u weer uitgenodigd voor de PSA-index vragenlijst en kunt u zien wat het effect is van uw acties.

* Vanuit de app lukt het downloaden om veiligheidsredenen niet. U kunt het boek downloaden van onze website www.psa-index.nl. Klik op ‘mijn uitslag’.

U voelt zich binnen afzienbare tijd weer beter.

U behoort tot een groep die, als zij actie neemt, zich binnen 3 maanden zich weer in balans voelt.  Als u merkt dat u hier niet zelf uitkomt, neem dan contact op met uw huisarts of bedrijfsarts/ arboarts. Gesprekken met een praktijkondersteuner (POHGGZ) van de huisarts, een bedrijfsmaatschappelijk werker of coach kunnen u helpen te herstellen. Neem uw pdf met uitslagen die u in de app heeft gedownload mee naar dit gesprek als ook de informatie voor zorgverleners*. 

RODE OF ORANJE DEELSCORES?

Het kan zijn dat u overall een ORANJE risicoscore krijgt en dat u op uw deelscores als werkdruk en werkvermogen rood of oranje scoort. Als dit het geval is vindt u deze in uw gedownloade PDF-bestand. Het is goed om deze uitslagen te bespreken met uw collega’s, leidinggevende en/of bedrijfsarts/arboarts om ervoor te zorgen dat uw balans blijvend hersteld. 

Neem vandaag de beslissing om het stuur in uw leven

steviger vast te pakken en neem actie! 

Veel succes!

* Vanuit de app lukt het downloaden om veiligheidsredenen niet. U kunt het boek downloaden van onze website www.psa-index.nl. Klik op ‘mijn uitslag’.